BLOG
Comunicacions comercials, com les envio sense buscar-me problemes?


Comunicacions comercials, com les envio sense buscar-me problemes?

Escrit el 13/05/2017 a la categoria LSSI

L'enviament de comunicacions comercials / promocionals a través de correu electrònic o mitjans similars, ve regulat en la LSSICE (Llei 34/2000 d'11 de juliol de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic).

Concretament, el seu article 21, ens diu que està prohibit l'enviament de comunicacions comercials o promocionals per correu electrònic o mitjans equivalents, sense haver estat prèviament sol·licitats o expressament autoritzat pels destinataris.

Així doncs, no podrem dur a terme aquest tipus d’enviament sense haver obtingut el consentiment previ del destinatari (ja sigui una persona física, o jurídica).

Aquest consentiment previ el podem obtenir de forma senzilla, afegint al formulari de recollides de dades, ja sigui en paper o a través de la nostra web, un text (política de privacitat) en que específicament informem que recollim les dades amb la finalitat d’enviar comunicacions comercials (entre d’altres finalitats per les quals es reculli aquesta informació). L’usuari haurà d’acceptar aquesta política de privacitat, i oposar-se si vol,  a l'enviament de comunicacions comercials

Podem incloure dues caselles (que no poden estar marcades predeterminades) de l'estil:

_ He llegit, entenc i accepto la Política de Privacitat.

_ Desitjo rebre comunicacions comercials.

La llei però, preveu una excepció a la obligació de demanar aquest consentiment previ per l’enviament de comunicacions comercials si es donen aquest tres requisits alhora:

  • Si ha existit una relació contractual prèvia amb el destinatari i aquest no s'ha oposat a l'enviament d'aquest tipus d'informació.

  • Si les dades de contacte s'han obtingut de forma lícita.

  • I si la comunicació comercial es refereix a productes o serveis similars als quals el destinatari va contractar en el seu moment.

A més, s’ha de donar al destinatari l'opció de deixar de rebre aquest tipus de comunicacions comercials a través d’un mitjà senzill i gratuït. Si la comunicació l’hem fet correu electrònic s’ha d’incloure en aquesta,  una adreça de correu en que l’usuari pugui revocar el seu consentiment a l’enviament d’aquest tipus de comunicacions comercials.

Complir amb aquestes petites normes en enviar comunicacions comercials evitarà la recepció de possibles multes de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, que és l'entitat competent per sancionar els incompliments.Contingut multimèdia

Deixa't assessorar per professionals