BLOG
Xerrada: Aspectes legals de dret de família


Xerrada: Aspectes legals de dret de família

Escrit el 01/03/2018 a la categoria General

El passat divendres dia 23, Arils Advocats va oferir a l'Espai Familiar El Niu de Valls https://www.facebook.com/elniuvalls/ , una xerrada informativa per donar a conèixer tot un recull de mesures jurídiques preventives per tal de garantir i protegir els nostres drets i els de la família.

Alguns dels instruments jurídics que es van comentar durant la xerrada van donar claredat i van resoldre dubtes sobre situacions d'incapacitat, d'impossibilitat d'expressar la nostra voluntat o bé en casos de defunció.

Com a document preventiu patrimonial per excel·lència tenim el testament, amb aquest document manifestem a qui volem deixar els nostres béns. A l'hora de redactar un testament no existeix una clàusula ideal, sinó que cadascú el pot fer a mida, a favor de la parella, a favor dels fills, es poden incloure clàusules per tal de desheretar per manca de relació familiar, designar tutors i administradors per a menors d'edat, substituts d'hereus, hereus fideïcomissaris, llegats...

Un dels altres documents preventius que es va tractar és el poder general preventiu, la seva finalitat és evitar el llarg i costós procediment d'incapacitació judicial en cas que una persona perdi les seves facultats. Es tracta d'un poder que es signa quan la persona té plena capacitat i en previsió de què en un futur pugui perdre la capacitat nomena a una persona com el seu futur apoderat, el qual només actuarà en cas que arribi a perdre la capacitat.

Arils Advocats aposta per un assessorament preventiu, i només si s'actua amb previsió podem evitar que altres persones decideixin sobre el nostre patrimoni o la nostra persona.Contingut multimèdia

Deixa't assessorar per professionals